Press

THE BLACK LODGE:

“There’s a crosshair on your head and with The Black Lodge the Fruits are bound to make a splatter! Holy hell, what growth and what power. They near perfection to such an amazing degree that the attempt in itself becomes perfect.”
Joop Konraad over The Black Lodge op Stoner Hive

“De sound staat er van meet af aan” “Bij slaap problemen, probeer de laatste Marilyn Manson of Nine Inch Nails eens, Fruit of the Original Sin herinnert er met The Black Lodge aan hoe opwindend industrial rock kan zijn.”
Bastiaan Teunter over The Black Lodge in de MusicMaker van juni 2015

“Dieser absolut bombastische Mix zwischen Stoner-Rock, Industrial und Progressive-Einflussen kommt auf den Punkt. -und ist grosses dusteres Rock-Kino, das lange und intensiv im kopf nachwirken kann. Wirklich sehr gut gelungen!” BAND OF THE MONTH
Gitarre und Bass magazine (June 2015) over The Black Lodge

“Gelukkig heeft de band duidelijk een eigen sound” “(Kali) Een opener die zoveel in zich heeft dat je bang bent dat de rest van de plaat gaat tegenvallen, maar dan begint Anxiety met zijn industriele en stampende bas en weet je dat het goed komt. De overige 8 nummers blijken allen even sterk, vol geweldige gitaren en gestoord drumwerk.”
Rene van Duijnhoven over The Black Lodge in Lust For Life magazine van juni 2015

“Heftige Fuzzy-Riffs und ab und zu auch kratzende Elektronik, verbunden mit der bereits bekannten musikalischen Qualität der Band, ergeben ein insgesamt sehr rundes und interessantes Album mit großer Ohrwurm-Gefahr.”
Plattenclub.de over The Black Lodge

“Brute gitaar-riffs, de afwisseling van sterke vocalen en een duw naar grotere hoogten.
Het beste voorbeeld hiervan is de song Sophia, die kan wedijveren met het betere werk van bijvoorbeeld Filter” “Hey man, nice job!”
Rene Vanes over The Black Lodge in Aardschok magazine, nr 6 Juni 2015

“De derde worp van Fruit Of The Original Sin is een plaat waarop werkelijk alles klopt; van de heftige opener Kali tot de ingetogen afsluiter Solace is de muziek op alle fronten – liederen, teksten, productie, emotie, attitude, dynamiek, variatie –  dik in orde. ‘The Black Lodge’ kent geen minpunten en veel hoogtepunten. Klasse.”
Op Duvel over The Black Lodge

“Abrimos un pequeño paréntesis para descongestionar en cierta medida esa avalancha de voces y sonidos que nos llegan del desierto. El ultimo álbum de la banda holandesa puede ser una buena excusa para ello, su rock alternativo es enérgico, directo y visceral. Su relevancia sonica admite en su inventario unas leves pinceladas electronicas, algunos matices rememorando el post grunge de finales de los 90’s y el resto acaba siendo pura potencia.”
Microminusculo over The Black Lodge

“Ist nicht ganz so creepy, wie die Twin Peaks Referenz des Albumtitels vielleicht vermuten lässt, überzeugt aber absolut, was Songwriting und Produktion angeht.”
“Powergitarren. Insgesamt eine ausgewogene Mischung von atmosphärischen Passagen, guten Hooklines und einprägsamen Melodien. Man bleibt meist unter der Vier-Minuten-Marke und so ist der Release äußerst gut zugänglich und die Band kommt absolut auf den Punkt.”
With Love over The Black Lodge

BENEATH THE SURFACE:

“Fruit Of The Original Sin weet een heel eigen geluid te creëren en klinkt on-Nederlands goed. Deze band kan het met de nodige promotie (door een goed label) nog ver schoppen. Beneath The Surface is een ijzersterke en verslavende plaat, zonder één zwak moment.”
Jan Didden over Beneath The Surface op Festivalinfo.nl

“Misschien wordt het voor deze talentrijke band tijd om eens buiten de lage landen hun kunnen te tonen.”
“naar Belgische, en uiteraard ook Nederlandse, normen is dit toch wel een ‘heerlijk vette schijf’. One for the road!”
Jan Temmerman over Beneath The Surface op Cuttingedge.be

“Niet alleen hebben ze het geluid. Ze hebben een eigen geluid. Dat herken je meteen.”
“Uitermate eigenzinnig en orgineel album.”
Bastiaan Teunter over Beneath The Surface in de Music Maker van februari 2011

“De plaat begint instrumenteel met ‘Sink Untill I Drown’ en eindigt op precies dezelfde manier met ‘Beneath The Surface’. Tussen deze liederen zitten tien tracks die menig liefhebber van bovengenoemde bands kan vasthouden en door de kamer heen kan gooien. Elk lied is een hoogtepunt, waar vooral ‘No More Blue Tomorrows’ je zes en een halve minuut vasthoudt door de hele tijd van stijlen te wisselen.”
Rick Dijs over Beneath The Surface op ROAREzine.com

“Fact is that the second album Beneath The Surface by the Dutch founded band (2006) is high quality, multi layered and completely fuzzed out!”
Joop Konraad over Beneath The Surface op Stoner Hive

“Kinderen van de jaren ’90 moeten nu opletten. We hebben hier een groep die ons mee terugneemt naar de bloeitijd van Nine Inch Nails, de gloriedagen van The Smashing Pumpkins, het hevige experimenteren van Sonic Youth en de tijd dat snoeiharde rock alom vertegenwoordigd was in de ondergrondse muziekwereld. Dus mocht u terugverlangen naar scheurende gitaarmuren, pakkende refreinen en zwaar emotionele thematiek dan heb ik hier een aanrader voor u te pakken.”
Joost Verhagen over Beneath The Surface op Zwaremetalen.com. SCORE: 85/100

“Het fraaiste aan deze cd is toch wel de energie die schuilt in de nummers. Deze wordt onderschreven door de juiste combinatie van ritme, effecten en een mengeling van fluisterende zang en schreeuwend zingen. Vooral de riffs die ondersteund worden door beats en effecten doen enorm energiek aan. De band is niet bang om flink los te gaan in een solo van onconventionele instrumenten zoals onder andere in ‘Skywarp’, of een ‘Cold Face’ te openen met zeer overstuurde drums.
Al met al heeft Fruit of the Original Sin de juiste balans in het oproepen van emoties, energie en verrassingseffecten. Er zijn hier en daar ook een paar zwakke puntjes, maar wat een potentie!”
Pieter van de Sande over Beneath The Surface op Musicfrom.nl

“The Fruit of the Original Sin heeft alles in zich om zomaar op een dag op de proppen te komen met een eigen ‘Hey Man, Nice Shot’.”
Rene Vanes in de Aardschok van Maart 2011

“sterke nummers als “Spiral”, “Cold Face” en “Infernal Machine”
Stonehead over Beneath The Surface op fileunder.nl

“Fruit of the Original Sin overtreft zichzelf.” “Opvallend is het hoge niveau van de composities, alle twaalf geschreven door het brein van de band Freek Philippi.”
“Dit plus een puike productie maakt dat Nijmegen zich weer trots mag voelen op een van haar talloze rockgroepen.”
Pim van Ginneken in de Nijmeegse Stadskrant Februari 2011

“Invloeden van legendarische bands als Nine Inch Nails en Muse worden op dit album vakkundig verwerkt. Zeker in de openingssong Sink Until I Drown zijn de pianopassages en industriële effecten nogal nadrukkelijk aanwezig. Andere sterke nummers zijn Cold Face en Infernal Machines, die vooral opvallen door veel drama en melancholie. Hoogtepunt is het bijna instrumentale No More Blue Tomorrows.”
Martien Koolen in FRET Magazine Maart/April 2011

“Met het album ‘Beneath The Surface’ laat het Nijmeegse Fruit Of The Original Sin (FOTOS) zien dat de Nederlandse rock liefhebber niet meer om ze heen kan. Simpelweg om de reden dat een explosie van zoveel creatieve energie niet valt te negeren!”
Edward over Beneath The Surface op Ekaya.nl

“FotOS heeft qua muziek een lekkere combinatie gevonden van superstrakke industral, met zeer pakkende songs en open, toegankelijk geluid. Het album is daarom een aanrader en verdient het om gehoord te worden!”
Chris Dekker (De Bassist, Musicmaker, LiveXS) over Beneath The Surface

“Dat ze in Nijmegen kunnen rocken beweest de Staat al. Van een andere orde, maar wel rockend als een malle is Fruit of the Original Sin. De band wordt geleid door gitarist Freek Philippi, een veelzijdige zanger die veel wordt vergeleken met Billy Corgan van de Smashing Pumpkins. Niet geheel onterecht, maar het geluid neigt meer naar een gezonde Nine Inch Nails-mix van emorock en grunge.
(NK) Veronica Magazine 03-2011

SKYWARP (Single):

“Het geheel is verpakt in een leuk slimcase doosje en voorzien van mooi artwork. Je verwacht onmiddellijk een hele hoop, wat je krijgt is een hele hoop wat in twaalf minuten als een sneltrein aan je voorbij raast. Het titelnummer klinkt als een symbiose tussen Smashing Pumpkins en Nine Inch Nails en overdondert je met een lading agressie en zelfs een bepaalde vreemde vorm van melancholie. Hier en daar is er wel een rustpuntje te vinden maar dat is dan vooral dynamisch en niet zozeer minder verstikkend. Het geheel grijpt je namelijk bij de keel om je niet meer los te laten, tot de laatste track Destro dat sterk doet denken aan Mellon Collie and the Infinte Sadness van de eerder genoemde Smashing Pumpkins en je iets meer rust gunt.”
Joost Verhagen op zwaremetalen.com over single Skywarp

BLEACH THE SKY:

“Muzikaal is het album perfect in orde, de meeste nummers hebben een continue drive en het tempo ligt lekker hoog. Op de maat nauwkeurig vinden tempo- en stemmingswisselingen plaats. Maar ondanks die precisie behoudt de plaat zijn intense en natuurlijk ruige feel. De rustige stukken houden je op het puntje van je stoel van spanning, om dan op exact het juiste moment los te barsten. De stem doet denken aan Billy Corgan”
Music Maker over debuut cd Bleach The Sky

“Fruit of the Original Sin doet je soms denken aan Stone Temple Pilots, dan weer aan Smashing Pumpkins. De eigengereidheid van deze formatie is echter ook terug te vinden op het tien nummers tellende album ‘Bleach The Sky’.” “zeker het beluisteren waard” “boeiend gierende boventonen” “Bij het beluisteren van dit album komt wel het gevoel bovendrijven dat de band wel potentie bezit. De mannen spelen behoorlijk strak en dit is een verdienste dat je helaas niet al te vaak tegenkomt. Naast het reeds genoemde puike gitaargeluid kan er ook goed geknald worden en vooral de rechtoe-rechtaan nummers rocken bovengemiddeld hard. Ook het rustiger nummer ‘Zymosis’, dat trouwens in een aflevering van de Nederlandse dramaserie Rozengeur en Wodka-lime is gebruikt, ademt een berekenende sfeer uit.”
Rogier Westerhoff, 3voor12/Utrecht, over debuut cd Bleach The Sky

“die soms qua venijnigheid en stemgebruik doet denken aan Billy Corgan (Smashing Pumpkins)”
“duistere gitaarriffs”
“Fraaie gitaarakkoorden”
Live XS over debuut CD Bleach The Sky

“Het werkstuk begint gelijk knallend met het titelnummer ‘Bleach The Sky’. Om daarna meedogenloos door te gaan met het nummer ‘Destro’. Al vanaf het eerste nummer betrapt ondergetekende zich er op dat hij mee zit te deinen op het dwingende ritme. Het nummer ‘Too Much’ geeft ons even de tijd om op adem te komen. Een mooi nummer met uitgesponnen gitaarsolo’s en strakke drumpartijen.” “een mooie cd gemaakt en wat ons betreft willen we nog wel meer van de mannen horen.”
Ronald Offerman, musicfrom.nl over debuut cd Bleach The Sky

“Vanaf het vierde nummer ontwikkelt zich het besef dat er iets in dit bandje zit dat me erg aanspreekt. Bleach the sky, een uptempo nummer met wah-wah-gitaren, gaat een beetje richting de begindagen van Dinosaur jr. en Screaming Trees.”
Olaf Koeneman, gunmagazine.nl, over debuut cd Bleach The Sky

LIVE:

“beukende gitaren en doordringende zang, die deed denken aan Billy Corgan van de Smashing Pumpkins. Een hele bak strak geregisseerde herrie, gekruid met bizarre geluidseffecten. Uitermate voedzaam voor de oren”
De Gelderlander over een optreden in Escape, veenendaal

“de band speelt erg strak en verkend vele dynamische uithoeken. Het optreden is hierdoor spannend en de alternatieve gitaarrock/stoner rock komt uitstekend tot zijn recht.”
3Voor12/Gelderland over het optreden op Bergpop 2011

“Het resulteert in een gedreven set die ook muzikaal weet te overtuigen. De band maakt experimentele indierock dat regelmatig doet denken aan Smashing Pumpkins. De nummers zitten vol met interessante muzikale ideeën”
3Voor12/Den Haag over het optreden op Kaderock 2011

“Veertig minuten lang imponeert de band met strak spel. De vierkoppige band is duidelijk het geesteskind van zanger en gitarist Freek Philippi, maar zijn bandleden zijn aan hem gewaagd, zoals te zien is in enkele leuke gitaarduels. Hij is een overtuigende frontman geworden, die zich bovendien niet als one-trick-pony laat betitelen. Wanneer in nummers als No More Blue Tomorrows enkele langzamere instrumentale stukken langskomen, lijkt het even alsof er een andere band staat te spelen en valt het woord ‘episch’.”
3Voor12/Arnhem-Nijmegen over het optreden op de-Affaire 2011

“Fruit of the Original Sin geeft aan hun harde gitaarnummers een extra dimensie door in de akoestische versie de zang voorop te stellen; hiermee lukt het de band zelfs om te ontroeren.”
3Voor12/Gelderland over het akoestisch optreden in Villa Bloem op Bergpop 2011

“het is wel duidelijk dat de band goed heeft nagedacht over hun liederen. De opbouw is zeer verzorgd. Op de momenten dat er meer ruimte wordt geboden aan de instrumenten, schijnt er iets te vlammen bij de band. Dan hangt er iets spannends en boeiends in de lucht.”
Bas Bevers, 3voor12/Arnhem-Nijmegen, over een optreden in Merleyn, Nijmegen

“er zit wel degelijk genoeg kwaliteit in dit fruitige viertal.”
Eelco van Eldijk, 3voor12/Arnhem-Nijmegen, over een optreden in Willemeen, Arnhem

“Bij het luisteren naar de demo van deze Gelderse band schoten twee bands door het hoofd: LCD soundsystem en Late of the Pier. Niet dat het klinkt als deze bands, want Fruit of the Original Sin maakt bijvoorbeeld veel meer gebruik van noisy gitaren, maar toch… Dus lekker alternatieve noise met veel bliepjes! Wij houden wel van fruit hier in Maas en Waal!”
Gerard Paanakker, Organisatie Pocketpop op Pocketpop.nl, over de selectie

“een explosieve, dynamische en intense mix van rauwe vocalen, gierende fuzzgitaren, gruizige synth geluiden, vervormde bastonen, noisy electronica en knallende drums.” Deel van de aankondiging van Organisatie Gesel XL op Geselxl.nl

“Het is heel leuk om te horen dat er toch nog originele bands zijn. De combinatie van vette elektronica met duistere riffs zorgt er wel voor dat de link met Nine Inch Nails gelegd wordt, maar toch is het absoluut niet vergelijkbaar. Het klinkt heel rauw en vol tegelijkertijd. Deze band heeft absoluut potentie.”
Juryrapport Roos van Nijmegen 2010

“De band combineert niet alleen gitaar en elektronica, maar ook rauwe emoties en pure energie met goed doordachte opbouw. Sinds 2005 werkt de band gestaag aan het emo-experiment en dat begint zijn vruchten af te werpen. De release van het tweede album is op handen. Op de-Affaire zal Fruit of the Original Sin zeker enkele nieuwe fruitige lekkernijen presenteren zoals de laatste single ‘Skywarp’.”
Deel van de aankondiging van Organisatie De Valkhof Affaire op de-affaire.n

Comments are closed.